Operatie obezitate Gastric Banding

operatie obezitate gastric banding Dr. Catalin Copaescu Montarea laparoscopica a inelului de silicon ajustabil (Gastric Banding) este cea mai cunoscuta si raspandita metoda restrictiva.

Pacientii cu obezitate care vor beneficia de acest procedeu vor fi determinati sa isi reduca foarte mult cantitatile de alimente consumate la o singura masa (reducerea meselor). Alimentele solide bine mestecate, se vor acumula in portiunea superioara a stomacului (deasupra inelului de silicon) si vor destinde peretii gastrici de la acest nivel! Astfel pacientul va experimenta o sensatie de satietate care il va determina sa incheie masa dupa 3-4 inghitituri! Senzatia de foame se va reinstala dupa ce alimentele vor fi partial digerate si isi vor continua traseul fiziologic, prin tubul alimentar nemodificat (3-4ore)! in acest fel pacientul va putea consuma 4-5 mese pe zi, reduse cantitativ, deziderat esential pentru procesul de slabire

Avantajul operatiei Gastric Banding

Acest procedeu de chirurgie bariatrica asociaza un risc anestezico-chirurgical minim, necesita spitalizare redusa, convalescenta scurta ii nu impune administrarea  de suplimente vitaminice sau minerale.

Datorita acestor avantaje incontestabile, operatia este preferata de multi chirurgi si usor de acceptat de majoritatea pacientilor cu obezitate!

 Modificarea cantitatii de lichid din interiorul sistemului siliconat este posibila in mod repetat, in functie de nivelul de competenta pe care il dorim inelului respectiv. Cu cât vom "strangula" mai mult stomacul, cu atat va fi limitat pasajul alimentelor prin stomac!

Practic manevra se refera la punctionarea unui rezervor (port de acces) fixat supraaponevrotic in regiunea epigastrica ii care este conectat la inelul perigastric printr-un tub de silicon. Procedura de ajustare a inelului gastric este nedureroasa, presupunand inteparea tegumentului (a pielii) cu un ac special, foarte fin.    

Regim preoperator chirurgie bariatrica

In perioada de dinaintea operatiei bariatrice sanatatea ta si dieta nu trebuie sa se inrautateasca. Incepand o dieta sanatoasa, bogata in proteine, consumand mai multa apa si incepand exercitii fizice blande, sunt metode excelente pentru a te pregati pentru chirurgia bariatrica.

mai multe detalii ...

Rezultatele operatiei Gastric Banding

Statistic, gastric banding-ul contribuie la diminuarea excesului ponderal inregistrat de pacientii obezi cu aproximativ 50% (49, 55 si 57% la 3, 4 si respectiv 5 ani postoperator). Diferenta va fi in sarcina exclusiva a pacientului care isi va creste consumul de energie prin intensificarea activitatii fizice.

Reducerea comorbiditatilor asociate variaza in functie de succesul metodei asupra statusului ponderal. 

mai multe detalii ...

Galerie foto - video Gastric Banding

Gastric Banding adjustmentNeedle insertion in the gastric banding reservoirGastric Ganding System

accesati sectiunea ...

Scroll to top