Regim preoperator Chirurgie Bariatrica

Dieta preoperatorie bariatrica

 In perioada de dinaintea operatiei bariatrice sanatatea ta si dieta nu trebuie sa se inrautateasca. Incepand o dieta sanatoasa, bogata in proteine, consumand mai multa apa si incepand exercitii fizice blande, sunt metode excelente pentru a te pregati pentru chirurgia bariatrica.

 Unii chirurgi bariatrici de fapt pretind candidatilor pentru gastric bypass sa piarda 10 procente din greutate inainte de operatia pentru slabire. Acest lucru poate fi realizat urmand o dieta traditionala restrictiva caloric sau utilizand suplimente lichide proteice. S-a demonstrat ca slabind chiar si 4,5-6,8 kg inainte de operatia bariatrica poate micsora riscul complicatiilor.

 Unii chirurgi cer pacientilor sa urmeze integral o dieta proteica lichida timp de 2 saptamani inainte de operatie, pentru a pregati organismul pentru schimbare. O dieta limitata caloric, bogata in proteine poate de asemenea sa fie utila inainte de operatia laparoscopica, intrucat poate micsora dimensiunile ficatului, ceea ce poate micsora durata operatiei. Adoptand o dieta sanatoasa, redusa in calorii inainte de operatia bariatrica, te obisnuieste sa mananci mai putin, sa mananci sanatos si sa faci schimbarile esentiale de dieta necesare dupa operatia bariatrica, si pentru tot restul vietii.

 Operatia bariatrica pentru slabire necesita sa faci modificari ale modului de viata inainte si dupa. Consultatia despre nutritie cu chirurgul sau dieteticianul inainte de operatia bariatrica este un pas foarte important al procesului- pentru a fi explicate cerintele nutritionale si schimbarile de dieta necesare inainte si dupa operatia bariatrica.

 Inceperea unui regim preoperator

 Regimul alimentar preoperator incepe obisnuit cu 2-3 luni inainte de bypass-ul gastric. In functie de starea de sanatate a pacientului, de greutate si de compozitia organismului, candidatii la chirurgia bariatrica, in general sunt pusi pe regim variind intre 800-1200 de calorii pe zi si constand in 70-120g de proteine pe zi. Regimul necesita reducerea cu mult a aportului de carbohidrati si grasimi alimentare, mai ales de zaharuri rafinate si de grasimi saturate.

Regimul preoperator in chirurgia bariatrica este conceput :

  • Sa reduca grasimea din corp - mai ales depozitul de grasime din jurul zonei mijlocii a abdomenului. Intrucat aceasta este zona chirurgicala, este benefic pentru siguranta pacientului.
  •  Sa prezerve tesuturile non-grasoase (LBM) - aportul unei cantitati suficiente de proteine este "anti-catabolic" sau " cruta proteinele". Acest lucru inseamna ca aportul adecvat de proteine nu permite organismului sa foloseasca tesuturi non-grasoase ca sursa de energie atunci cand au loc pierderile de grasime printr-o dieta cu continut redus de calorii.
  •  Sa pregateasca organismul pentru recuperarea postoperatorie - mancand sanatos, crescand aportul de proteine si evitand zaharurile rafinate si grasimile saturate, asigura organismului nutrienti benefici, vitamine si minerale care il vor ajuta sa se pregateasca pentru recuperarea nutritionala solicitanta postoperatorie.
  •  Sa pregateasca pacientul pentru regimul postoperator - urmand un regim hipocaloric, bogat proteic si redus in carbohidrati este in esenta felul prin care un pacient al chirurgiei bariatrice va trebui sa se hraneasca pentru tot restul vietii. De aceea, cea mai buna perioada ca sa te obisnuiesti sa faci alegeri alimentare sanatoase si sa folosesti suplimente proteice ce vor fi necesare postoperator, este inainte de operatie.

    Produsele proteice bariatrice special concepute si vitaminele si mineralele bariatrice pot fi foarte utile in timpul  fazei preoperatorii sa ajute pacientii sa-si atinga obiectivele regimului. Multe din produsele noastre proteice bariatrice vin in pachete partitionate convenabil ce asigura dimensiunea corecta a unei portii in timp ce furnizeaza cantitatea optima de proteine de calitate superioara si cantitati minime de carbohidrati, dulciuri si grasime. Trebuie sa te asiguri sa consulti chirurgul sau dieteticianul inainte de a incepe un regim preoperator.

Scroll to top